De Boer: Dat is geen stijl. Ik weet niet wie het was, maar dat ging te ver

De Boer: "Dat is geen stijl. Ik weet niet wie het was, maar dat ging te ver"

19-07-2017 20:11
27

Ondanks de 0-2 nederlaag van Crystal Palace tegen Liverpool, is Frank de Boer tevreden. Niet over de uitslag, wel over de manier van spelen van zijn ploeg. Er is echter nog wel werk aan de winkel, zegt de voormalig Ajax-trainer.

"We hebben kunnen zien dat we erg gedisciplineerd waren", aldus De Boer op de clubsite van Palace. "Dat is ons voornaamste doel: om als een team te spelen. Dat is voor mij erg belangrijk. Natuurlijk moeten we nog beter worden en letten op de details, maar allereerst moesten we als een team spelen en dat heb ik gezien."

Tijdens de wedstrijd maaide Liverpool-speler Marko Grujic spits Wilfried Zaha onderuit. Een onacceptabele charge, vindt De Boer. "Dat is geen stijl. Ik weet niet wie het was, maar dat ging te ver. Hij had een van onze belangrijkste spelers kunnen blesseren. Hij is creatief en speelde een geweldige eerste helft, dus zo'n speler wil je niet verliezen. Ik ben blij dat hij oke is."

"We speelden tegen een erg goede tegenstander die iedereen kent", zegt De Boer. "Bovendien was het onze eerste echte wedstrijd. We hebben wat kleinere wedstrijden gespeeld, maar dit was een serieuze wedstrijd met een nieuw systeem."