Breinburg liet lucratieve aanbieding bewust lopen: Het klopte niet

Breinburg liet lucratieve aanbieding bewust lopen: "Het klopte niet"

20-07-2017 07:45
3

Gregor Breinburg heeft de transfer naar het Israëlische Ironi Kiryat Shmona bewust laten klappen. De aanbieding van de club was goed, maar de aanvoerder van NEC had er toch geen lekker gevoel bij.

Vorige week werd duidelijk dat de transfer naar Israël ineens niet doorging, terwijl Breinburg al werd rondgeleid bij Kiryat. "Het lag aan mezelf. Niet aan de club", legt Breinburg uit aan de Gelderlander. "Ik had het contract al binnen en hoefde alleen nog maar een krabbeltje te zetten. Na het afketsen hebben ze nog weer gebeld. Maar het klopte niet, ik had nog geen goed gevoel. En dan hoef ik niet per se weg."

De aanbieding die Breinburg kreeg was lucratief. Hij had zich financieel onafhankelijk kunnen voetballen. "Mensen denken vaak dat voetballers alleen voor het geld kiezen. Dat is niet altijd zo. Als ik voor het geld zou kiezen, dan had ik al getekend. Ik zou dan nooit meer hoeven te werken als ik weer terug zou komen."

Vorige winter zag Breinburg een transfer naar LA Galaxy afketsen, omdat NEC niet mee wilde werken. Daar baalde hij van, maar ondanks dat er nu opnieuw een transfer afketst, ligt het anders. "Ik sluit niet uit dat ik het seizoen gewoon bij NEC zal afmaken. Daarna ben ik transfervrij", zegt Breinburg, die alsnog hoopt op een transfer. "Voor NEC is het beter als ik nu word verkocht, dan krijgt de club nog een afkoopsom voor mij. Dan heb je een win-win-situatie en kan ik de club met een gerust hart verlaten."