Rampseizoen bij FC Groningen: Dit was het slechtste jaar in mijn hele carrière

Rampseizoen bij FC Groningen: "Dit was het slechtste jaar in mijn hele carrière"

20-07-2017 10:21
9

Hedwiges Maduro kijkt uit naar zijn avontuur bij Omonia Nicosia. Woensdag werd bekend dat de routinier aan de slag gaat op Cyprus. De 32-jarige Maduro heeft het vliegtuig al gepakt. 

Afgelopen seizoen kwam de oud-speler van onder meer Ajax en Valencia niet aan de bak bij FC Groningen. Zijn contract liep af op 1 juli. "Ik wilde nog een keer op avontuur. Ik ben nu 32 jaar en wilde weer lekker voetballen. Ik heb contact gehad met Boy Waterman en met hem gepraat over het leven op Cyprus. Het is een mooi land", legt hij uit aan de NOS

Zijn tweede en laatste jaar in Groningen was geen pretje. "Dit was het slechtste jaar in mijn hele carrière. Je ziet vaker dat het voor voetballers lastig is om terug te keren in de Eredivisie. Dat heeft misschien met respect of een vorm van hiërarchie te maken."

In Nicosia wordt Maduro waarschijnlijk teamgenoot van Piet Velthuizen. "Ik weet niet precies hoe het zit, maar volgens mij speel ik hier komend seizoen samen met Piet. Dan gaan we voor Europees voetbal, want dat is de doelstelling van deze club. Dat is de prikkel die ik nodig heb."