Eredivisie-bekende wil Ajax kopiëren in Oezbekistan: 'Bij de keel pakken'

Eredivisie-bekende wil Ajax kopiëren in Oezbekistan: 'Bij de keel pakken'

20-07-2017 12:26
18

Pieter Huistra (50) heeft het goed naar zijn zin bij Pachtakor Tasjkent in Oezbekistan. De voormalig trainer van onder meer De Graafschap, FC Groningen, Persipasi Bandung Raya (Indonesië) en Iwaki FC (Japan) geniet van zijn zoveelste buitenlandse avontuur, samen met oud-Ajacied Shota Arveladze.

"Je merkt aan de supporters en aan de aura rondom de club hoe groot het hier is. Qua randzaken is het iets minder. Maar qua beleving en de mensen rondom de club, is het echt een topclub", aldus Huistra tegen ELF Voetbal. Bij Pachtakor is de geboren Fries assistent van Arveladze. "De samenwerking bevalt tot dusver goed. Shota heeft het vak geleerd onder Louis van Gaal. Hij is een serieuze man. Heel duidelijk in wat hij wil. Goed georganiseerd."

Huistra wil met zijn ploeg het spel van Ajax kopiëren. "We willen dominant zijn in balbezit én bij balverlies. De tegenstander bij de keel pakken zoals Ajax dat vorig jaar deed. Dat was een verademing om weer eens te zien van een Nederlandse club", aldus Huistra, die 'voorlopig' nog niet terug wil keren naar Nederland. 

"Het voetbal globaliseert. Hier kijken ze ook naar de Premier League. Hier hebben ze ook invloeden vanuit het Westerse voetbal. Dus spelinhoudelijk is het niet eens zo vreselijk anders", meent de coach.