Gruwelijke botsing zorgt voor dubbele beenbreuk: Groep is onder de indruk

Gruwelijke botsing zorgt voor dubbele beenbreuk: "Groep is onder de indruk"

20-07-2017 13:08
7

Bijzonder slecht nieuws voor Guy Smit: de keeper van FC Eindhoven heeft, zoals gevreesd, een dubbele beenbreuk opgelopen in het oefenduel met Willem II van woensdagavond.

Dat blijkt uit onderzoek in het ziekenhuis. In de slotfase van de oefenwedstrijd kwam Smit, die in de zestigste minuut inviel voor Ruud Swinkels, in botsing met Willem II-speler Emre Bostanci. De keeper werd langdurig behandeld op het veld, en werd uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis in Veldhoven gebracht. 

''Dit is triest voor Guy", reageert Wilfred van Leeuwen, trainer van FC Eindhoven, op de website van de club. "Hij was goed bezig. De groep is onder de indruk van wat er gisteren is gebeurd. We speelden een goede wedstrijd, maar het is enorm vervelend om zo de wedstrijd af te sluiten.'' De wedstrijd werd na het incident met Smit gestaakt, bij een 1-1 stand.

Tóch heeft Smit 'geluk bij een ongeluk', zegt Van Leeuwen in gesprek met het Algemeen Dagblad. Volgens de coach gaat het om een 'mooie' breuk. De goalie wordt donderdag geopereerd.

Lees ook: Eindhoven-doelman loopt dubbele beenbreuk op: per ambulance afgevoerd