Er was niemand bij verder, hij deed het echt voor mij. Rutjes is puur

"Er was niemand bij verder, hij deed het echt voor mij. Rutjes is puur"

20-07-2017 13:15
19

Nathan Rutjes is in het echt net zo'n vrolijke, positieve verschijning als op televisie. Dat zegt Hidde Jurjus in gesprek met Voetbal International. De nieuwe doelman van Roda JC ondervond het onlangs aan den lijve. 

"Hier had ik meteen een klik met Nathan Rutjes", zegt Jurjus, die gehuurd wordt van PSV. "Veel mensen denken volgens mij: die doet af en toe leuk op tv, en is daarna weer gewoon voetballer. Maar ik liep bij Roda naar binnen en hij gaf me gelijk een knuffel. Wat mooi dat je hier bent!"

Wedden

Meer odds

"Er was niemand bij verder, hij deed het echt voor mij. Nathan is puur. Misschien kunnen we samen mooie projecten bedenken, bijvoorbeeld een manier om meer oudere mensen naar het stadion te krijgen."

Vrijwilligerswerk
Jurjus doet buiten het voetbal om aan vrijwilligerswerk en daarom wordt hij weleens gezien als buitenbeentje. "Mijn prioriteit ligt op het veld. Ik sta voor een heel belangrijk jaar en ga alles geven voor Roda. Maar je leeft tachtig jaar, als het meezit, en daarvan speel je misschien vijftien jaar profvoetbal. Ik wil heel belangrijk zijn, maar uiteindelijk blijft dit een bijzaak."