Update: Jonge doelpuntenmachine van Feyenoord speelt al wedstrijd in Everton-shirt

Update: Jonge doelpuntenmachine van Feyenoord speelt al wedstrijd in Everton-shirt

21-07-2017 08:32
108

Niet Ajax of PSV, maar Everton lijkt aan de haal te gaan met Joshua Zirkzee. Boulevardkrant The Daily Mail schrijft donderdag dat de zestienjarige aanvaller op het punt staat om een contract te signeren op Goodison Park. 

Afgelopen seizoen maakte Zirkzee 33 doelpunten in 27 wedstrijden in de jeugdopleiding van Feyenoord. Daarmee speelde de tiener zich in de kijker bij diverse ploegen uit de Premier League. Ook Arsenal en Manchester United werden recentelijk gelinkt aan Zirkzee. 

Eerder deze week onthulde Ajax Showtime dat Ajax een serieuze poging heeft gewaagd om de jeugdinternational naar Amsterdam te halen. Er werd echter geen akkoord bereikt over een contract. Duidelijk is dat Zirkzee 'heel graag' naar een grote club wil verkassen.

Die grote club wordt dus vermoedelijk Everton. The Toffees en manager Ronald Koeman pompten al dik 150 miljoen in het eerste elftal en ook de jeugdopleiding moet nu worden voorzien van een kwaliteitsinjectie. 

Update 21/7 08.32: Everton, noch Feyenoord heeft vooralsnog iets gemeld over een overstap van Zirkzee, maar de jonge aanvaller kwam donderdag al wél in actie namens The Toffees. De zestienjarige spits deed mee tijdens een toernooi in Praag. Waarschijnlijk werd Zirkzee getest door Everton. Een officiële transfer is nog niet aan de orde.