Ongelukkige Utrecht-spits: 'Ik baal dat ik niet scoorde, mis nog die tien procent'

Ongelukkige Utrecht-spits: 'Ik baal dat ik niet scoorde, mis nog die tien procent'

20-07-2017 23:21
14

Simon Makienok baalt van zijn gemiste kansen tijdens het Europa League-duel met Valletta FC (3-1). De nieuwe spits van FC Utrecht verzuimde toe te slaan, nadat Sean Klaiber de score op fantastische wijze had geopend. De beslissing liet daardoor lang op zich wachten.

"Ik ben niet per se opgelucht, maar ik ben vooral blij met mijn goal. Hij zat er lekker in", reageert Klaiber tegen Voetbal International. "Het was mijn allereerste doelpunt voor Utrecht, met een fijne dropkick. Ik hield na mijn goal nog wel mijn hart vast: één ongelukkig moment en je bent de sjaak. Die tweede moest vallen en daarna waren we binnen."

Makienok miste drie opgelegde kansen om de wedstrijd al eerder in het slot te gooien. "Ik ben blij dat we door zijn en ben ook content over mijn spel, maar ik baal dat ik niet heb gescoord', aldus de Deen. "De kansen heb ik gekregen, maar ik mis nog net die tien procent voor het doel. Dat komt doordat ik de laatste jaren weinig heb gespeeld, hopelijk komt het snel."

Makienok baalt dat hij geen strafschop kreeg. In de tweede helft werd hij hardhandig neergetrokken. "Ik had natuurlijk een penalty moeten hebben, dat gaven de Maltezers ook toe."