Ajax wil Richarlison vrijdag presenteren: 'Hij is veel verder dan Neres, denk ik'

Ajax wil Richarlison vrijdag presenteren: 'Hij is veel verder dan Neres, denk ik'

21-07-2017 06:45
108

Ajax verwacht vrijdag Fluminense-aanvaller Richarlison binnen te halen. Dit meldt De Telegraaf. Er ligt bij Ajax een vijfjarig contract klaar voor de aanvaller, die de club twaalf miljoen euro moet kosten.

Eerder meldde De Telegraaf, maar ook Voetbal International, dat Ajax vóór het weekend Richarlison wil binnenhalen. Mocht de transfer daadwerkelijk worden beklonken, realiseert Fluminense de op een na grootste uitgaande transfer van de club ooit. Alleen AS Roma betaalde afgelopen winter meer voor Gerson (16,6 miljoen euro).

Wedden

Meer odds

Volgens Zuid-Amerika-kenner Grads Fühler is Richarlison de twaalf miljoen euro zeker waard. Dit seizoen was de twintigjarige aanvaller in vijftien officiële duels zes keer trefzeker. "Ik denk dat hij bij Ajax direct op de deur van de basis klopt. Na één seizoen bij America in de Braziliaanse Serie B, bijna twee seizoenen met Fluminense in de Serie A en zijn wedstrijden in Brazilië onder 20 is hij echt klaar voor de stap naar Europa."

"Wat dat betreft, is hij veel verder dan David Neres, denk ik", vervolgt Fühler, die zegt dat hij David Neres 'ook een goede voetballer' vindt. "Maar hij heeft even tijd nodig en wordt rustig gebracht. Richarlison is nu al een garantie voor goals."

Lees ook: 'Nieuwe Ajacied' Richarlison: rel rond rechten, transfersoap en vroege Nike-deal