Droom komt uit met Heracles-transfer: 'Dat had ik al niet verwacht'

Droom komt uit met Heracles-transfer: 'Dat had ik al niet verwacht'

21-07-2017 08:04
10

Niels Leemhuis (19) ruilde deze zomer amateurclub Quick'20 in voor Heracles Almelo en wordt zo collega's met Reuven Niemeijer. Dat is bijzonder, aangezien Leemhuis afgelopen jaar Niemeijer opvolgde bij hetzelfde Quick '20.

"Dat ik naar Quick kon, had ik al niet verwacht, laat staan dit. Geweldig, daar droom je van", zegt Leemhuis (foto) in gesprek met TC/Tubantia. De negentienjarige middenvelder speelde eerst twee weken op proef bij de Almelose club. Niemeijer belde naar hem, voordat hij bij de club arriveerde. "Ik heb gezegd dat hij zijn ding moet doen, dat hij daar goed in is en niet voor niets op proef mocht komen."

Dat lukte Leemhuis en zodoende spelen de twee ineens samen in de Eredivisie. Waar Leemhuis en Niemeijer de jeugdopleiding bij een amateurclub doorliepen, is dat anders bij aankoop Sebastian Jakubiak, die in de jeugd van Hamburger SV speelde.

"Of het een voor- of nadeel is, weet ik niet'', aldus Niemeijer. "Ze zeggen wel eens dat een jeugdopleiding bij een profclub jonge voetballers de jeugd ontneemt. Ik weet niet of dat zo is, ik wilde er vroeger graag naartoe."