De Visser roemt transfertactiek Ajax: Een uitstekend jachtgebied

De Visser roemt transfertactiek Ajax: "Een uitstekend jachtgebied"

21-07-2017 07:32
105

Piet de Visser vindt het mooi om te zien dat Ajax de focus legt op de Braziliaanse spelersmarkt. Een halfjaar geleden betaalden de Amsterdammers miljoenen voor buitenspeler David Neres. Deze week lijkt Richarlison (Fluminense) te volgen. 

"Shoppen in Zuid-Amerika is een goede zaak", steekt Chelsea-scout De Visser van wal in gesprek met De Telegraaf. "Het alleen met eigen jeugd doen, is leuk voor de Eredivisie, maar internationaal doe je niet mee."

"Dat Ajax de finale van de Europa League haalde, is volgens mij ook niet los te zien van de komst van Davinson Sanchez. Een geweldige aankoop, die grote indruk op me maakt. Ajax verkoopt elk jaar zo veel spelers. Dat is niet intern op te vangen", vervolgt hij. "Zelfs niet in de Eredivisie, dus moet je naar het buitenland en dan is Zuid-Amerika een uitstekend jachtgebied."

Goedkope krachten zijn er amper nog te vinden in Zuid-Amerika, zegt hij. "Heurelho Gomes kochten we bij PSV voor 1,5 miljoen euro, Alex huurden we voor niks van Chelsea, omdat hij nog geen werkvergunning voor Engeland had en Jefferson Farfan kwam voor 2 miljoen euro uit Peru. Dat is nu ondenkbaar. Maar Ajax heeft genoeg geld om te handelen. Ik vind het slim koopmanschap."

Lees ook: Ajax wil Richarlison vrijdag presenteren: 'Hij is veel verder dan Neres, denk ik'