Maaskant voorzag mislukt Zivkovic-avontuur: 'Hij had er niet zoveel te zoeken'

Maaskant voorzag mislukt Zivkovic-avontuur: 'Hij had er niet zoveel te zoeken'

21-07-2017 07:44
20

Het verbaast Robert Maaskant niet dat Richairo Zivkovic nooit is doorgebroken bij Ajax. De trainer denkt dat de spits qua speelstijl nu eenmaal niet zo goed past bij de Amsterdamse grootmacht. 

Maaskant liet Zivkovic op zestienjarige leeftijd debuteren bij FC Groningen. In 2014 volgde de overstap naar Ajax. "Ik snap heel goed dat Richairo toentertijd voor Ajax heeft gekozen, want iedere jonge jongen die een kans krijgt om bij Ajax te spelen, zal die met beide handen aangrijpen. Maar vanuit voetbaltechnisch oogpunt ben ik altijd van mening geweest dat Richairo bij Ajax niet zoveel had te zoeken", aldus Maaskant in gesprek met De Telegraaf. 

"Hij is een razendsnelle speler met een neusje voor de goal, die het best tot zijn recht komt als er wat ruimte is en hij op de counter kan spelen. Dat kan niet in het Ajax-systeem", vervolgt de coach. "De Belgische voetbalstijl past veel beter bij hem". Zivkovic werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan Willem II en FC Utrecht. Deze zomer werd de aanvaller verkocht aan KV Oostende.