De Visser: 'Verbaasd over het gemak waarmee ze hem naar Ajax hebben laten gaan'

De Visser: 'Verbaasd over het gemak waarmee ze hem naar Ajax hebben laten gaan'

21-07-2017 12:25
59

Piet de Visser kan er met zijn hoofd niet bij dat Frenkie de Jong niet meer bij Willem II, maar bij Ajax speelt. De Tilburgers hebben de talentvolle middenvelder veel te makkelijk laten gaan, vindt de meesterscout.

In een interview met Omroep Brabant, waarin hij pleit voor minder huurlingen zodat eigen talent meer de kans krijgt, haalt De Visser het De Jong-voorbeeld aan. "Probleem bij een groot aantal huurlingen ligt hem vooral in het feit dat die aanwezigheid ten koste kan gaan van de eigen kweek. De jeugdopleiding mag er nooit onder lijden. Eigen talent moet juist gestimuleerd worden", zegt hij tegen de regionale omroep.

"Wat dat betreft heb ik er moeite mee gehad dat dat aspect bij Willem II een aantal jaren onderbelicht is gebleven. Dat was in mijn tijd (van 1985 tot 1991, red.) wel anders", vervolgt De Visser. "Ik heb me dan ook verbaasd over het gemak waarmee de club Frenkie de Jong naar Ajax heeft laten gaan. Voor peanuts. Inmiddels speelt hij geregeld in het eerste elftal van Ajax en is hij een veelvoud waard."

De aanstelling van Joris Mathijsen als technisch directeur van Willem II biedt echter hoop, vindt De Visser. "Ik heb al een paar keer met hem gesproken en heb er het volste vertrouwen in dat onder zijn leiding de jeugdopleiding meer aandacht zal krijgen.”