Brands laat zich weer verbazen bij PSV: 'Hebben we zelf ook niet in de gaten'

Brands laat zich weer verbazen bij PSV: 'Hebben we zelf ook niet in de gaten'

21-07-2017 17:50
35

Marcel Brands heeft zich andermaal verbaasd over de belangstelling van de media in Hirving Lozano. Vrijdagmiddag tekende de Mexicaanse miljoenenaanwinst zijn contract in Eindhoven.

"We hebben zelf ook niet in de gaten hoe groot hij is in Mexico", zegt technisch manager Brands tegen de NOS. "Zijn zaakwaarnemer gaf dat al aan in de gesprekken. We hebben het gemerkt toen we z'n rugnummer bekendmaakten. Ook vandaag (vrijdag, red.) is er heel veel belangstelling. Dat is leuk voor die jongen."

Het feit dat Lozano miljoenen heeft gekost, zorgt misschien voor extra druk bij de aanvaller. Maar Brands maakt zich niet druk. "Hij is gewend om onder druk te spelen, maar het legt wél extra druk op zo'n jongen. Het is goed dat hij zich weer op het voetbal kan focussen."

Brands geeft aan dat PSV de focus legt op het aantrekken van een linksback. Jetro Willems is officieel vertrokken naar Eintracht Frankfurt. "Naar die positie kijken we nog. Als we dat in kunnen vullen, zijn we in principe klaar. Maar je weet niet wat er nog kan en gaat gebeuren. We hebben nog een week of vijf te gaan (tot het einde van de transferperiode, red.). Zoals wij het in ons hoofd hebben, zijn we na het invullen van de linksbackpositie klaar."