Van Dijk wil niet meer spelen voor Southampton en is uit selectie gezet

Van Dijk wil niet meer spelen voor Southampton en is uit selectie gezet

21-07-2017 18:11
94

Virgil van Dijk lijkt zijn laatste wedstrijd voor Southampton te hebben gespeeld. De verdediger aast op een transfer en wil niet meer uitkomen voor zijn huidige ploeg. Southampton heeft ingegrepen door hem uit de selectie te zetten.

"Virgil zei dat hij niet meer wil spelen omdat hij een transfer wil maken. Dat is zijn keuze", aldus manager Mauricio Pellegrino tegen The Daily Echo. "Ik zei tegen hem: als je niet mee wil doen omdat je je niet oké voelt, mag je alleen trainen tot het einde van de transferwindow."

Pellegrino geeft aan dat hij verder uitstekende banden met Van Dijk onderhoudt. "Ik was duidelijk tegen hem en ik spreek al met hem vanaf dag een. De club is duidelijk. Die wil Virgil niet verkopen. Ik vertaalde het idee van de club naar de speler. Voor mij is dat makkelijk omdat ik handel in het belang van het team. Nu maakt hij niet meer deel uit van het elftal omdat hij niet meer gemotiveerd is. Als je dat niet bent, moet ik werken met de spelers die dat wel zijn", aldus Pellegrino.

Het is de vraag hoe de toekomst van Van Dijk eruit gaat zien. De Oranje-international leek op weg naar Liverpool, dat al een tijdje op zijn diensten aast. The Reds trokken echter de handen van Van Dijk af, nadat Southampton bezwaar maakte omdat de club de speler zonder toestemming benaderde. Naar verluidt was ook Chelsea voor hem in de markt.