Chelsea diep door het stof in China na Instagram-video's van PSV-doelwit

Chelsea diep door het stof in China na Instagram-video's van PSV-doelwit

23-07-2017 14:38
68

Chelsea is zondag diep door het stof gegaan op de officiële website. Aanleiding is een Instagram-video van de 21-jarige Braziliaan Kenedy, waarin hij het Chinese volk beledigde.

Chelsea is deze week op trainingskamp in China en niet alles was naar de volle tevredenheid van Kenedy. De Braziliaan zette zaterdag een video op Instagram met het Portugese onderschrift 'porra China' ('fucking China'). In een andere video richtte hij zich tot een beveiliger met de woorden 'Acorda China, vacilao'. Vertaling: 'Wakker worden, China. Idioot.'

Chelsea is geschrokken van het gedrag van Kenedy en biedt excuses aan, in zowel Engels als Chinees. 'Chelsea wil sorry zeggen vanwege de beledigende teksten van één van onze jonge spelers, Kenedy. Iedereen bij Chelsea heeft heel veel respect voor het Chinese volk, die ontzettend goede gastheren voor ons zijn. We zijn heel dankbaar voor hun gastvrijheid', luidt het statement.

Kenedy heeft volgens Chelsea een 'stevige reprimande' gekregen. Wat de straf exact inhoudt, maakt de kampioen van Engeland niet bekend. Onlangs werd de 21-jarige Braziliaan in verband gebracht met een transfer naar PSV.