Jörgensen voorspelt zware maanden: Goede en belangrijke spelers vertrokken

Jörgensen voorspelt zware maanden: "Goede en belangrijke spelers vertrokken"

23-07-2017 15:07
119

Nicolai Jörgensen heeft zichzelf en Denemarken verrast in zijn debuutseizoen bij Feyenoord. Dat zegt de Deense spits, die de Rotterdammers met 21 goals en 11 assists naar de eerste landstitel sinds 1999 leidde.

"De reactie in Denemarken was heel positief", vertelt Jörgensen aan Feyenoord TV. "Niemand had het verwacht in het eerste seizoen. Ik wist dat Feyenoord voor het kampioenschap ging, We hebben veel geïnvesteerd en hard gewerkt, iedereen in het team maar ook daarbuiten. Dat heeft zich uitbetaald."

"Iedereen in Denemarken was verrast, maar ik zag al vanaf de eerste dag dat dit team speciaal was. Dat ik topscorer werd met 21 goals en een bijdrage had met elf assists, dat was wellicht meer dan ik en andere mensen hadden verwacht."

De blik van Jörgensen is nu gericht op het komende seizoen. "De komende tien of elf maanden gaan zwaar worden. We zijn goede en belangrijke spelers kwijtgeraakt, dat weet iedereen. Maar we hebben wat nieuwe, jonge spelers teruggekregen. Ze hebben veel potentie en zijn meteen goed opgenomen in de groep", zegt hij. "Nu moeten ze hard werken, want ze moeten op het niveau komen dat wij vorig jaar haalden."