'Of ik boos ben dat ik niet gespeeld heb in de Europa League-finale? Nee'

'Of ik boos ben dat ik niet gespeeld heb in de Europa League-finale? Nee'

23-07-2017 19:37
30

Na een spectaculair debuutseizoen wil Justin Kluivert dit seizoen een vaste waarde worden in de ploeg van Marcel Keizer. Met name in de tweede seizoenshelft schitterde Kluivert veel in het Ajax-shirt. 

"Het was een mooi seizoen, vooral na de winterstop natuurlijk. Op vakantie heb ik alles kunnen laten bezinken. Was wel even nodig, om dadelijk weer volle bak door te kunnen gaan", zegt de zoon van Patrick Kluivert tegen ELF Voetbal. Kluivert heeft aan één duel de mooiste herinneringen overgehouden. "Mijn debuut in de ArenA, tegen ADO. Dat de mensen zagen wie ík was. Ze kenden me wel een beetje, via mijn vader. Maar nu was ik het zelf. Het voelde goed."

Ajax' hoogtepunt was de Europa League-finale tegen Manchester United. Er werd met 2-0 verloren en Peter Bosz deed geen beroep op de jongeling. "Of ik boos was dat ik niet gespeeld had? Nee, dat ook weer niet. Het heeft ook geen zin om boos te zijn. Ik had graag meegedaan, dat wel. Maar ik was vooral teleurgesteld dat we kansloos hadden verloren. En mijn tijd komt nog wel. Hopelijk kan ik in mijn leven nog genoeg finales spelen."