'De wedstrijd was nog niet begonnen of Advocaat stond z'n gelijk al te halen'

'De wedstrijd was nog niet begonnen of Advocaat stond z'n gelijk al te halen'

23-07-2017 20:44
22

Mario Been heeft Dick Advocaat een groot compliment gegeven. De twee werkten samen bij Fenerbahçe en Been roemt het enthousiasme van de Oranje-bondscoach. De trainer van Apoel Nicosia was assistent-trainer in Turkije.

"Voor de wedstrijd zei Cor Pot (andere assistent, red.) tegen Advocaat: Dick, blijf je vandaag een beetje rustig zitten? Toen zei hij: ja, ik kom niet van de bank af. De wedstrijd was nog niet begonnen, of Dick stond al naast de vierde man om z'n gelijk te halen. Dat zal hij nooit meer afleren en ik denk dat dat ook z'n kracht is. Dat hij op deze leeftijd nog zo enthousiast is", aldus Been in gesprek met RTV Rijnmond.

Nu heeft Been zijn rol als assistent neergelegd voor een rol als hoofdtrainer op Cyprus. "Ik moet zeggen dat het enorm prettig werken is. Het is wel enorm heet. Het is momenteel 42 graden. Als we s'avonds zeven uur trainen, is dat omdat het overdag niet te doen is. Voor de rest is alles goed. Het is echt de grootste club van het eiland."

"Na het mooie avontuur bij Fenerbahçe vond ik het fijn om als eindverantwoordelijke aan de slag te kunnen. Dit was een mooie kans om te starten bij een ploeg die voorronde Champions League speelt en mogelijkheden heeft om een prijs te winnen. De keuze was niet moeilijk."