Opvallende move: Ajax faalt in zoektocht en roept rugnummerloze Dijks terug

Opvallende move: Ajax faalt in zoektocht en roept rugnummerloze Dijks terug

24-07-2017 00:26
156

Ajax is niet van plan om Mitchell Dijks te laten vertrekken. De Amsterdamse club wil de linksback aan zijn contract houden, omdat er geen beter alternatief is gevonden.

Dat meldt De Telegraaf. Het was de bedoeling dat Dijks niet het nieuwe seizoen in zou gaan met Ajax, maar de club wil hem nu ineens aan zijn tot 2018 durende contract gaan houden. Opvallend detail: Dijks heeft voor het komende seizoen geen rugnummer gekregen.

Ajax zocht naar een nieuwe linksback achter Nick Viergever, die de voorkeur krijgt op die positie. De Amsterdammers zochten, maar konden volgens De Telegraaf geen betere (haalbare) linksback vinden. Zodoende heeft de directie besloten om Dijks terug te roepen en hem in Amsterdam te houden. Zaakwaarnemer Dick van Burik heeft het nieuws tegenover de ochtendkrant bevestigd.

Dat terwijl het erop leek dat de overbodige linksback zou vertrekken. Birmingham City wilde zich graag met hem versterken. Ajax en de Championship-club waren akkoord over een transfersom, maar de speler kon het op persoonlijk vlak niet eens worden.