In het kort: benefietduel voor overleden Bradley (6), Assaidi keert terug

In het kort: benefietduel voor overleden Bradley (6), Assaidi keert terug

24-07-2017 23:39
27

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Benefietduel voor overleden Bradley (6)
Everton gaat een benefietwedstrijd organiseren voor de onlangs overleden Bradley Lowery. De jonge voetbalfan (6) overleed onlangs aan kanker. Ondanks dat Bradley een Sunderland-fan was, maakte de situatie veel indruk op het Everton van Ronald Koeman. De wedstrijd wordt gespeeld op 3 september.

Assaidi hervat groepstraining Twente
Oussami Assaidi heeft maandag de groepstraining bij FC Twente hervat. Begin juli viel de vleugelspeler uit met een liesblessure, maar hij is nu weer hersteld. Sinds zijn komst naar Twente wordt hij geplaagd door blessures.

Memphis en Tete onderuit met Lyon
Memphis Depay en Kenny Tete hebben maandagmiddag met 1-0 verloren in een oefenwedstrijd tegen Internazionale. Memphis begon in de basis, Tete mocht bij rust invallen. De Nederlanders gingen onderuit dankzij een doelpunt van Inter-spits Stevan Jovetic ruim een kwartier voor tijd. 

Ajax 'gewoon' tegen Balotelli
Mario Balotelli kan gewoon spelen voor OGC Nice wanneer Ajax woensdagavond op bezoek komt. Er gingen verhalen rond dat de spits geschorst zou zijn door drie gele kaarten in het vorige Europa League-seizoen, maar de UEFA heeft laten weten dat die kaarten aan het eind van elk seizoen vervallen. 

Spaanse scheidsrechters voor Ajax
De heenwedstrijd van Ajax in de derde voorronde van de Champions League staat woensdag onder leiding van Carlos del Cerro Grande. De Spanjaard floot met zijn assistenten eerder een Europees duel van Vitesse (in 2013). Het duel met OGC Nice begint woensdag om 20.45 uur in het Allianz Riviera Stadion. 

Schotten voor PSV, Macedoniërs voor Utrecht
PSV krijgt in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen te maken met de Schotse arbiter Andrew Dallas. De leidsman heeft PSV - Osijek toegewezen gekregen in de derde voorronde van de Europa League. Het duel met de Kroaten begint donderdag om 19.00 uur in het Philips Stadion.

Het thuisduel van FC Utrecht met het Poolse Lech Poznan in de derde voorronde van de Europa League wordt geleid door arbiter Aleksandar Stavrev uit Macedonië. Die wedstrijd begint donderdag om 19.00 uur.