Koel Ajax-duo gaat concurrentie met elkaar aan: Praten kunnen we allemaal

Koel Ajax-duo gaat concurrentie met elkaar aan: "Praten kunnen we allemaal"

25-07-2017 07:10
20

Klaas-Jan Huntelaar beseft dat hij met Kasper Dolberg een uitstekende spits voor zich moet dulden in de pikorde van Ajax. De 33-jarige routinier is gehaald als stand-in van de negentienjarige Deen en is gemotiveerd om de strijd met hem aan te gaan.

"Kasper is een heel talentvolle speler, een echte spits. Het is sowieso leuk om terug in Nederland en bij Ajax te zijn, maar extra leuk om met hem te werken", zegt Huntelaar in De Telegraaf. "Kasper staat er voor mij wel symbool voor dat er heel veel uit dit team kan worden gehaald. Het belangrijkste is dat we nu gaan presteren en voor het kampioenschap gaan."

Wedden

Meer odds

Daar waar Huntelaar een koele kikker is, is Dolberg vaak nóg koeler. "Ik moet hem nog beter leren kennen. Maar het klopt dat hij heel rustig is en op het veld onbewogen is. Hij stopt zijn energie in zaken die hij kan beïnvloeden. Zo ben ik zelf inderdaad ook wel een beetje. Dat onverstoorbare is een vereiste voor een goede spits. Je moet je focussen op datgene waar je goed in bent: dodelijk zijn, scoren. Praten kunnen we allemaal, maar je moet het laten zien."