Ik denk dat Ajax zeker kans maakt. Ik hoop uiteindelijk ook dat ze doorgaan

"Ik denk dat Ajax zeker kans maakt. Ik hoop uiteindelijk ook dat ze doorgaan"

25-07-2017 07:48
25

Ajax heeft alle kans om ten koste van OGC Nice door te stoten in de voorrondes van de Champions League. Dit stelt Excelsior-middenvelder Luigi Bruins, in het verleden actief bij de Zuid-Franse club, tegenover Ajax Showtime.

"Ik denk dat Ajax zeker kans maakt. Ik hoop uiteindelijk ook dat ze doorgaan, laat dat duidelijk zijn", aldus Bruins, die denkt dat de speelstijl van de Fransen Ajax prima ligt. "De Franse competitie staat bekend als een fysieke competitie. In de tijd dat ik er speelde was Nice een ploeg die weinig Afrikanen in de ploeg had. Daardoor hadden we minder power dan de rest."

Bruins volgt zijn oude club nog steeds. "Wat ik vooral gezien heb, is dat Nice een goede jeugdopleiding heeft. Ik heb een aantal jonge jongens zien doorkomen in de afgelopen anderhalf jaar of er waren spelers die een goede transfer hebben kunnen maken. Er is daardoor wel wat geld beschikbaar. En het nieuwe stadion, dat gebouwd werd voor het EK, zal een goede impuls hebben gegeven. Met al die middelen hebben ze goede spelers aangetrokken in de afgelopen jaren."

Ajax speelt woensdagavond de heenwedstrijd in Nice.