'Cambuur hengelt Utrecht-verdediger binnen; terugkeer van oude bekende aanstaande'

'Cambuur hengelt Utrecht-verdediger binnen; terugkeer van oude bekende aanstaande'

25-07-2017 08:21
14

SC Cambuur hoopt zich spoedig te versterken met een oude bekende. Volgens de Leeuwarder Courant heeft Martijn van der Laan een mondeling akkoord bereikt over de ontbinding van zijn contract bij FC Groningen en is hij nu in beeld bij Cambuur.

"Martijn is in de loop der jaren een kind van de club geworden", zegt technisch directeur Gerald van den Belt. "Je hebt van die spelers die overal goed zijn behalve bij Cambuur, en van die spelers die het juist andersom hebben. Maar ik heb zelf nog niet begrepen dat zijn contract bij Groningen is ontbonden. Bovendien, de tijd ligt ver achter ons dat wij het salaris konden betalen dat hij bij Groningen heeft."

Van der Laan verliet Cambuur in 2014 voor een vierjarig contract bij Groningen. Die samenwerking liep echter uit op een teleurstelling. Cambuur huurde hem in het seizoen 2015-2016 van Groningen. Momenteel traint hij met de beloftenploeg van de Groningers. Hij wil nog niet reageren op een mogelijke terugkeer naar Leeuwarden. "Ik kan er weinig over zeggen."

Daarnaast staat Cambuur op het punt om Darren Rosheuvel te contracteren. De middenvelder van FC Utrecht wordt naar verluidt woensdag gepresenteerd, meldt LC. Vorig jaar speelde Rosheuvel met name voor het beloftenelftal van Utrecht. Hij is het neefje van voormalig Cambuur-speler Mikhaïl Rosheuvel.