Grote betalingsproblemen in China: mogelijk dertien van zestien clubs uitgesloten

Grote betalingsproblemen in China: mogelijk dertien van zestien clubs uitgesloten

25-07-2017 10:31
68

De Chinese voetbalbond dreigt dertien clubs uit de Super League uit te sluiten van deelname aan de competitie volgend seizoen vanwege betalingsproblemen. De dertien clubs hebben het nagelaten om de financiële afspraken met spelers na te komen.

Onder de clubs zitten ook de regerend kampioen Guangzhou Evergrande en het kapitaalkrachtige Shanghai SIPG, dat afgelopen winter nog zeventig miljoen euro neertelde voor Oscar. Ook voor Shanghai Shenhua, de werkgever van de bestbetaalde voetballer ter wereld Carlos Tévez, dreigt een uitsluiting. Alleen Yanbien Fude, Henan Jianye en Guizhou Hengfeng hebben aan al hun betalingsverplichtingen gedaan.

De dertien clubs moeten voor 15 augustus de betalingsproblemen oplossen en aan de Chinese bond aantonen dat er betaald is. Het gaat om Shanghai Shenhua, Shanghai SIPG, Beijing Guoan, Changchun Yatai, Chongqing Dangdai Lifan, Hebei China Fortune, Guangzhou Evergrande, Guangzhou R&F, Jiangsu Suning, Liaoning Whowin, Shandong Luneng Taishan, Tianjin Quanjian en Tianjin TEDA.

Deze zomer was een opvallend rustige transferzomer in China. Er werd slechts 28 miljoen euro uitgegeven, nadat in januari en februari een record van meer dan 400 miljoen euro werd neergezet. Dit heeft alles te maken met de maatregelen die de Chinese bond en de regering nemen om de grote toestroom van duurbetaalde buitenlanders af te remmen.