Cambuur slaat drieklapper op transfermarkt: na Smeets ook FC Utrecht-deal

Cambuur slaat drieklapper op transfermarkt: na Smeets ook FC Utrecht-deal

25-07-2017 17:45
25

SC Cambuur heeft liefst drie transfers tegelijkertijd afgerond. Bryan Smeets, Darren Rosheuvel en Mathias Schils hebben een contract getekend bij de club uit Leeuwarden.

Smeets (24) was transfervrij na het aflopen van zijn contract bij De Graafschap. De middenvelder leek aanvankelijk op weg naar Blackpool FC in Engeland, maar kwam er financieel niet uit met die club en tekent nu een contract voor twee seizoenen bij Cambuur. Darren Rosheuvel (23) komt over van FC utrecht en tekent voor één seizoen met de optie op nog een seizoen.

Schils is de derde versterking van Cambuur deze dinsdag. Hij wordt overgenomen van de Belgische tweedeklasser Lommel United. De middenvelder tekent voor twee seizoenen met de optie op nog een seizoen.

Op de website van FC Utrecht legt coach Erik ten Hag nog uit waarom de club Rosheuvel naar Cambuur heeft laten vertrekken. "Darren heeft een belangrijke rol in het teamproces van de kleedkamer gespeeld. Hij is echter op het punt gekomen in zijn loopbaan, waarop het belangrijk is structureel speelminuten te maken. In Utrecht is veel concurrentie op zijn positie, bij Cambuur zal de kans op speeltijd groter zijn. Darren wil dan ook vol voor zijn kans in Friesland gaan", aldus Ten Hag.