Ajax zal de weg voortzetten die Bosz is ingeslagen, Feyenoord vind ik zwakker

"Ajax zal de weg voortzetten die Bosz is ingeslagen, Feyenoord vind ik zwakker"

25-07-2017 17:55
78

Hoewel de transferperiode nog niet voorbij is en de clubs nog volop in voorbereiding zijn, denkt Frits Barend al te weten wie de kampioen van komend seizoen wordt: Ajax. De journalist en analist denkt dat de Amsterdammers voortborduren op de lijn van vorig seizoen.

"Ajax zal de weg voortzetten die Peter Bosz is ingeslagen", zegt Barend in gesprek met AT5. "Feyenoord vind ik zwakker geworden, met name door het verlies van Elia. Zo'n jaar als afgelopen jaar zal Feyenoord niet weer hebben." Ajax verkocht ook een belangrijke speler in de persoon van Davy Klaassen, maar haalde wel Klaas-Jan Huntelaar terug. "Huntelaar is een van de spelers die altijd het verschil heeft gemaakt in zijn carrière, ook als hij niet in vorm was. Hij heeft iets wat spitsen hebben, dat gevoel. Dus Klaas-Jan gaat het verschil maken."

Voor Ajax is het nu al een beladen seizoen vanwege de verschrikkelijke situatie rond Abdelhak Nouri. "Ik hoop dat de jongens morgen zoiets hebben van: 'Appie we gaan voor jou voetballen hier.' Dat 34 moet in die hoofden gaan zitten, dat kan misschien inspiratie opleveren", zegt Barend, die minder hoop heeft op een Champions League-avontuur van Ajax. "Maar Nice, elke Franse ploeg is gelijkwaardig aan een Nederlandse, zo niet beter. Dus dat wordt een waanzinnig zware opgave."