Keizer: 'Toen dacht ik: als hij bij Ajax is moet hij gewoon gaan meetrainen'

Keizer: 'Toen dacht ik: als hij bij Ajax is moet hij gewoon gaan meetrainen'

25-07-2017 19:01
15

Marcel Keizer geeft Mitchell Dijks de komende weken gewoon de kans in de A-selectie. Dat bevestigde de hoofdtrainer dinsdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met OGC Nice.

In Frankrijk ontbreekt Dijks nog, maar dat is bij de return mogelijk anders. Vrijdag speelt Dijks mee in een oefenwedstrijd tegen Hull City. "Dan kijken we hoe hij ervoor staat", aldus Keizer, die ook verklaarde waarom hij Dijks er toch weer bijhaalt. "We zijn in ondertal achterin. Dus daar vind ik dat we wat moeten doen. Mitchell is van Ajax en toen dacht ik bij mezelf: als hij bij Ajax is moet hij gewoon bij de eerste selectie meetrainen en niet bij Jong afwachten op een transfer. Dus hij kan de concurrentiestrijd aangaan."

"Ik heb uiteraard met hem gesproken, want ik kan hem niet zomaar even terughalen", vervolgt Keizer. "We hebben samen gezeten en toen hij me een dag later terugbelde en zei dat hij er heel veel zin in had, was dat voor mij het teken om aan de slag te gaan."

Dat de selectie van Ajax nog niet rond is, zorgt niet voor frustratie bij Keizer. "Nee, want volgens mij werkt voetballand zo. De transferwindow is tot en met 31 augustus open. Elke trainer heeft daar problemen mee. Misschien drie, vier clubs op de wereld niet. De rest wel."