Nice-trainer heeft Ajax-huiswerk gedaan: Met 'papa Kluivert' in de spits

Nice-trainer heeft Ajax-huiswerk gedaan: "Met 'papa Kluivert' in de spits"

25-07-2017 21:11
61

OGC Nice-trainer Lucien Favre is onder de indruk van Ajax en ondanks dat hij vindt dat de Franse competitie sterker is dan de Nederlandse, staat zijn ploeg naar eigen zeggen voor een loodzware klus. Woensdag staan Ajax en Nice tegenover elkaar in de derde voorronde van de Champions League.

"De Eredivisie is een fysieke competitie, al vind ik de Franse één van de sterkste", zegt Favre op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Ajax. "Kijk naar wat we in Europa hebben gepresteerd.. AS Monaco, Paris Saint-Germain, Olympique Lyon zijn goede voorbeelden. Door hen is het niveau hoger geworden in de Ligue 1."

Favre benadrukt dat de Eredivisie een fysieke competitie is. "Dat kun je zien aan de speelstijl van Ajax. Ze rennen erg veel en zetten enorme druk. Ze zijn erg snel in de reorganisatie, dus de uitdaging is enorm. Ze staan graag één-op-één. Ze zijn snel, met name achterin."

De Zwitserse oefenmeester vindt het knap dat Ajax al jarenlang vasthoudt aan een bepaalde speelstijl. "Ze spelen al jaren volgens de typische Ajax-filosiofie. Ook al speelde de club 3-4-3 onder Louis van Gaal, met papa Kluivert in de spits."

No Poll