FC Utrecht kan borst natmaken: Ik schat die ploeg in van het niveau Eredivisie

FC Utrecht kan borst natmaken: "Ik schat die ploeg in van het niveau Eredivisie"

26-07-2017 07:45
16

Met Lech Poznan treft FC Utrecht een tegenstander die qua niveau vergelijkbaar is met de Domstedelingen. Dit denkt scout Evert Bleuming.

"Ik schat die ploeg in van het niveau Eredivisie", aldus Bleuming in gesprek met Voetbal International. "Voor ons een indicatie waar we zelf staan. In vergelijking met de wedstrijd tegen Valletta zijn ook wij weer verder in de voorbereiding."

Bleuming zag de Polen aan het werk in de vorige Europa League-ronde, waarin ze van het Noorse FK Haugesund wonnen. "Lech Poznan is een vrij fysieke ploeg die vooral thuis gevaarlijk is, ook vanwege het fanatieke publiek dat ze daar hebben. Op het middenveld hebben ze met Darko Jevtic en Maciej Gajos twee aardige spelers en voorin staat een lange spits, Christian Gytkjær, een Noor die bij clubs in eigen land veel scoorde maar bij 1860 München niet uit de verf kwam. Alles bij elkaar is Lech Poznan een goede tegenstander en een prima meetmoment."

De Domstedelingen spelen donderdagavond in eigen huis de heenwedstrijd tegen Lech Poznan. Om 19.00 uur wordt er afgetrapt.