'De andere jongens bij Ajax deden het goed, zinloos om probleem te maken'

'De andere jongens bij Ajax deden het goed, zinloos om probleem te maken'

26-07-2017 08:45
20

Donny van de Beek weet dat het dit seizoen moet gebeuren. De middenvelder is hoogstpersoonlijk door de naar Everton vertrokken Davy Klaassen aangewezen als zijn opvolger.

"Op mijn achttiende mocht ik debuteren, speelde ik al Europese duels, in een volle Arena. Dat smaakt dan naar meer, je wil heel graag laten zien wat je kan, maar dat kan juist niet altijd", zegt de Ajacied in Voetbal International. "Toch heb ik het nooit groter gemaakt dan het was. Mijn tijd zou nog komen en dat perspectief werd me ook geregeld door trainers voorgespiegeld."

Wedden

Meer odds

Van de Beek snapt dat hij tot nu toe nog geen onbetwiste basisspeler is geweest. "Ik heb altijd wel een realistische kijk gehad. De andere jongens op het middenveld deden het gewoon goed, het team draaide, dus de trainer had geen reden om te wisselen. Dan kan je daar een groot probleem van maken, maar dat is volgens mij totaal zinloos. Ik stak mijn energie in mijn invalbeurten, in de potjes met Jong Ajax en in de trainingen. Als ik de kans zou krijgen, moest ik er helemaal klaar voor zijn."

De middenvelder wil nu 'profiteren' van het vertrek van Klaassen. "En inderdaad, ook voor mij was het niet nadelig. Nu komt er een plek vrij en ik moet laten zien dat ik hem kan opvolgen. (...) Ik heb Davy dan ook direct geappt om hem te feliciteren. Hij antwoordde: Het is nu aan jou. Laat het maar zien. Doe wat je altijd doet, dan komt het goed."