Nieuwe Twente-spits had meer opties: Bedrag dat de club vroeg was belachelijk

Nieuwe Twente-spits had meer opties: "Bedrag dat de club vroeg was belachelijk"

26-07-2017 09:25
9

Een van de redenen van Marko Kvasina om voor FC Twente te kiezen, was vanwege het feit dat er meerdere Oostenrijkse spelers in Enschede hebben gespeeld. Marc Janko en Marko Arnautovic bijvoorbeeld.

"In een restaurant vertelde de trainer (René Hake, red.) dat er meer Oostenrijkers bij Twente hebben gespeeld, met name eentje die hij nooit hij zal vergeten", zegt Kvasina tegen SPOX. "Toen vroeg ik: Marc Janko? Nee, zei hij. Er was een gek: Marko Arnautovic. Daar hebben we hard om gelachen."

Janko maakte in zijn tijd bij Twente zijn status als goaltjesdief waar en ondanks dat Kvasina zijn prestaties wil evenaren, bewandelt hij zijn eigen pad. "Ik wil natuurlijk net zoveel scoren als hij deed. We hebben dezelfde lengte, maar zijn verschillende type spelers. Janko is een typische spits, ik ben wat meer all-round."

Kvasina, die overkwam van Austria Wien, had meerdere opties. De Oostenrijkse club wilde echter het onderste uit de kan halen. "Ja, na het EK waren er wat mogelijkheden, zelfs uit topcompetities. Maar het bedrag dat Austria vroeg was belachelijk."