El Sierd over Derksen: 'Ken geen enkele BN'er die er zo makkelijk mee wegkomt'

El Sierd over Derksen: 'Ken geen enkele BN'er die er zo makkelijk mee wegkomt'

26-07-2017 11:13
27

Johan Derksen was er jarenlang als eerste bij om het vrouwenvoetbal belachelijk te maken, maar is inmiddels 180 graden gedraaid en neemt de damestak van de sport uiterst serieus. Commentator Sierd de Vos ziet het wel vaker gebeuren dat de analist van Voetbal Inside opeens zijn mening compleet bijdraait.

"Bij Johan Derksen moet je nooit uitsluiten dat hij 3 dagen, 3 maanden of 3 jaar nadat hij zijn rigoureuze mening over iets bekend heeft gemaakt, het volslagen tegenovergestelde beweert", zegt El Sierd in gesprek met Nieuwe Revu. "Die eigenschap loopt als een rode draad door zijn leven. Het is bij Derksen een geval van: zoals de wind waait, waait mijn rokje. Het meest kenmerkende voorbeeld is Johan Cruijff, die hij jarenlang stevig heeft bekritiseerd."

"Alles wat Cruijff aanpakte, werd door Derksen afgebrand", vervolgt de commentator van onder meer RTL7. "Totdat Derksen ineens de spreekbuis werd van Cruijff, omdat dat beter uitkwam voor zijn toenmalige tijdschrift. Als een politicus zoiets doet, wordt hij door de media tot de grond toe afgebrand en door het volk een draaikont genoemd. Ik ken geen enkele bekende Nederlander die er zo makkelijk mee wegkomt dat hij zichzelf binnen afzienbare tijd totaal tegenspreekt. Derksen is een uniek figuur en enig in zijn soort. Ik vind hem tevens de beste verhalenverteller van het land; zijn informatie, bronnen en anekdotes kloppen altijd."