'Ajax is mooi, maar Nice blijft mijn club. Ik verwacht dat ze zich kwalificeren'

'Ajax is mooi, maar Nice blijft mijn club. Ik verwacht dat ze zich kwalificeren'

26-07-2017 14:30
29

De eerste Europa League-ontmoeting tussen OGC Nice en Ajax wordt woensdag met bovengemiddelde interesse gevolgd vanuit Argentinië. Dario Cvitanich (33) speelde voor beide clubs.

"Ik kijk uit naar de wedstrijd tussen Nice en Ajax. Het wordt een fantastisch potje en ik zal 'm kijken op televisie", aldus Cvitanich op de website van de Franse club. De Argentijnse spits heeft een duidelijke voorkeur. "Het is een mooi en spannend affiche, maar ik verwacht dat Nice zich kwalificeert."

"Ik mis Nice enorm", vervolgt Cvitanich, die inmiddels onder contract staat bij het Argentijnse Banfield. Zijn herinneringen aan zijn periode bij Ajax (2008-2012) zijn iets minder warm. "Dat was mijn eerste Europese ervaring. Amsterdam is net als Nice een mooie stad. Het waren mooie, maar ook minder mooie tijden."

Cvitanich verloor de concurrentiestrijd in de spits bij Ajax. "Ik speelde wel samen met mannen als Luis Suarez en Klaas-Jan Huntelaar. Ik was nog jong, misschien als ik iets volwassener was geweest was het anders gelopen. Ajax is mooi, maar Nice blijft mijn club."