Koeman gaat uit van miljoenendeal: 'Reken voor honderd procent op zijn vertrek'

Koeman gaat uit van miljoenendeal: 'Reken voor honderd procent op zijn vertrek'

26-07-2017 15:12
13

Everton-manager Ronald Koeman heeft woensdag op een persconferentie inzage gegeven in de rest van de transferzomer van de club. De coach is nog lang niet klaar op de transfermarkt.

"Ik hoop het in ieder geval niet", zei Koeman, geciteerd door de Liverpool Echo. "We zijn Ramon Funes Mori kwijt met een blessure en zoeken een vervanger in de verdediging. We zijn ook Lukaku kwijtgeraakt, proberen nog een speler te halen en misschien daarnaast nog iemand."

Gylfi Sigurdsson (Swansea City) staat ondanks zijn vraagprijs van wel 57 miljoen euro nog op het lijstje van Koeman. "Natuurlijk hebben we interesse in deze speler. Ik weet niet of we nog gaan terugkomen voor hem."

Ondertussen rekent Koeman op een vertrek van Ross Barkley. "Ik verwacht honderd procent dat Ross vertrekt. Zijn situatie is niet al te moeilijk. We hebben een goed contract aangeboden, hij heeft die afgewezen en gezegd dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Everton is niet meer zijn toekomst. Het is zijn besluit geweest, maar het bestuur heeft mij verteld dat er nog geen bod op tafel ligt voor Ross."