Van de Beek draagt gelijkmaker op aan Nouri en familie: Speciaal voor Appie

Van de Beek draagt gelijkmaker op aan Nouri en familie: "Speciaal voor Appie"

26-07-2017 23:10
38

Donny van de Beek draagt zijn gelijkmaker voor Ajax in de Champions League-ontmoeting met OGC Nice (1-1) op aan Abdelhak Nouri. De middenvelder werd naar eigen zeggen emotioneel na zijn goal.

Van de Beek maakte kort na rust de 1-1 en beeldde met zijn vingers '34' uit, het nummer van jeugdvriend Nouri. "Die goal was belangrijk en nodig, voor iedereen bij Ajax", begint hij in gesprek Ziggo Sport. "Maar deze was speciaal voor Appie en zijn familie. Ik hou heel veel van ze, en als team willen we ze ook echt steunen. Deze was voor hun. Het is een moeilijke tijd, ik ben ook niet echt in staat over dit onderwerp te praten. Ik heb het er heel moeilijk mee."

Halverwege het gesprek vraagt Van de Beek netjes aan de verslaggever of het over de wedstrijd kan gaan. "De eerste helft was moeilijk, we speelden het niet goed uit. In de tweede helft kantelde het, we hadden zelfs nog de 1-2 kunnen maken. Dit is een goede uitgangspositie om het in de Arena af te maken", besluit de belangrijke middenvelder. Bij winst volgende week in Amsterdam is Ajax verzekerd van een plek in de play-offs van de Champions League.