Ziyech doet het eigenlijk alleen maar. Alles is bij hem een risico

"Ziyech doet het eigenlijk alleen maar. Alles is bij hem een risico"

27-07-2017 08:43
38

Wim Kieft hinkt wat betreft Hakim Ziyech op twee gedachten. De analist vindt de Marokkaanse spelmaker van Ajax bij vlagen geniaal, maar ook slordig. Na afloop van het duel met OGC Nice (1-1) deed Kieft aan tafel bij Ziggo Sport zijn verhaal.

"Als je met Ziyech speelt, is het lekker om Schöne te hebben", aldus Kieft. "Die neemt niet al te veel risico. Ziyech doet het eigenlijk alleen maar. Alles is bij hem een risico. Ook best vaak geniaal hoor, maar Keizer heeft in ieder geval genoeg keuzemogelijkheden."

Wedden

Meer odds

Kieft is fan van Schöne, maar zag ook dat Ajax er niet slechter op werd toen de Deen gewisseld werd en Donny van de Beek op zijn positie ging spelen. "Vorig jaar heb je gezien dat Van de Beek op de plek van Schöne kan spelen. Schöne is op z'n best als hij heel bepalend kan spelen", aldus Kieft. "Dat heeft hij veel wedstrijden gedaan."

Kieft is tot nu toe ook onder de indruk van David Neres, die goed inviel. "Die gozer heeft een enorme drive. Dat heeft niet elke speler. Hij is heel doelgericht. Hij wil in iedere actie slagen. We moeten niet overdrijven, want het is geen Cristiano Ronaldo. Dat is niemand. Het is een ander soort speler. Hij moet in staat zijn om veel goals te maken. Kluivert is wat meer de aangever."