In het kort: Éder grote plaaggeest van Bayern, Sol wederom geopereerd

In het kort: Éder grote plaaggeest van Bayern, Sol wederom geopereerd

27-07-2017 15:43
17

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Internazionale verrast Bayern München
Bayern München heeft in de strijd om de International Champions Cup met 2-0 verloren van Internazionale. Éder was  met twee doeltreffende kopballen de gevierde man aan Milanese zijde.

Alweer een operatie voor Fran Sol
Willem II-spits Fran Sol is alweer voor de tweede keer deze voorbereiding aan zijn knie geopereerd. Volgens het Brabants Dagblad had de Spanjaard last van zijn knie en moest hij enkele loszittende stukjes kraakbeen uit het gewricht laten verwijderen. Sol moet de oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge van zaterdag waarschijnlijk missen, maar hoopt daarna snel weer aan te sluiten.

Feyenoord moet nog op St. Juste wachten
Feyenoord-aanwinst Jerry St. Juste lijkt de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad van zaterdag te moeten missen. Dit meldt RTV Rijnmond. De verdediger kampt met een knieblessure en trainde donderdag apart van de groep.

Drie Chinese testspelers bij ADO
ADO Den Haag benut het trainingskamp in China om drie Chinese testspelers de kans te geven, meldt Omroep West. Cao Hanchen, Cai Xinyu, Chen Hongzhen, twee middenvelders en een verdediger, gaan deze week proberen om een contract bij ADO af te dwingen. Het drietal is voorgedragen door grootaandeelhouder United Vansen.

Manchester City vernedert Real Madrid
Manchester City heeft gehakt gemaakt van Real Madrid. In een duel om de International Champions Cup boekte de ploeg van Pep Guardiola een ruime 4-1 zege op de Madrilenen. Voor rust werd er niet gescoord, maar na de pauze was het hek van de dam. Nicolás Otamendi en Raheem Sterling zorgden in een tijdsbestek van zeven minuten voor de 1-0 en de 2-0. Real werd daarna volledig op de pijnbank gelegd, want John Stones maakte er na ruim 65 minuten zelfs 3-0 van. De 4-0 werd gemaakt door de zeventienjarige Spanjaard Brahim Diáz. In blessuretijd deed Óscar Rodriguez namens Real wat terug.

Amerika wint Gold Cup
Amerika is voor de zesde keer in de historie aan de haal gegaan met de Gold Cup. In de finale werd Jamaica met 2-1 verslagen. Oud-AZ'er Jozy Altidore had een groot aandeel in de zege. De spits zette zijn ploeg in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. Namens Jamaica maakte Je-Vaughn Watson gelijk. Het leek op een verlenging uit te draaien, maar door een fraai afstandschot van Jordan Morris in de 88e minuut pakte Amerika binnen negentig minuten de volle buit.