Gearresteerde Spaanse voorzitter neemt ontslag bij de UEFA

Gearresteerde Spaanse voorzitter neemt ontslag bij de UEFA

27-07-2017 10:59
4

Angel Maria Villar is niet langer vice-president van de UEFA. De Europese voetbalbond meldt dat de 67-jarige Spanjaard ontslag heeft genomen. Voorzitter Aleksander Ceferin heeft hem bedankt voor bewezen diensten.

De president van de Spaanse voetbalbond lag al langere tijd onder vuur. Eerder deze maand werd hij samen met zijn zoon gearresteerd op verdenking van corruptie. Villar zou geld van de Spaanse bond hebben gebruikt om verschillende regionale directeuren om te kopen, waarmee hij zijn herverkiezing als voorzitter veilig zou stellen. De 67-jarige Villar zit nog altijd vast in Spanje en mag gedurende een jaar tijd geen officiële functies binnen het Spaanse voetbal bekleden.

Zijn arrestatie is bepaald niet het eerste incident waar Villar, die na het vertrek van Michel Platini in 2015 even interim-voorzitter van de UEFA was, bij betrokken is. Eerder weigerde hij mee te werken aan een FIFA-onderzoek naar de toewijzing van de WK’s van 2018 en 2022, wat hem op een boete van 22 duizend euro kwam te staan.