Dumfries eerlijk bij presentatie in Heerenveen: Soms sla ik een beetje door

Dumfries eerlijk bij presentatie in Heerenveen: "Soms sla ik een beetje door"

27-07-2017 16:32
22

Denzel Dumfries heeft zijn medische keuring en presentatie bij sc Heerenveen achter de rug. De verdediger wil bij zijn nieuwe club minder kaarten pakken dan bij Sparta, waar hij in twee jaar zeventien keer geel kreeg.

"Ik ben niet hard of gemeen, maar soms sla ik een beetje door", is Dumfries eerlijk op de website van sc Heerenveen. "In de slotfase van het vorige seizoen heb ik bewezen gedisciplineerd te kunnen spelen. Negen duels voor het einde stond ik op negen kaarten, iedere volgende wedstrijd zou een schorsing betekenen. Ik heb daarna geen kaart meer gepakt. Het kan wel, ik ben soms gewoon te fanatiek. Als ik in het veld sta wil ik winnen."

Wedden

Meer odds

De rechtsback vindt Heerenveen de juiste stap op het juiste moment. "Voor alle duidelijkheid, ik miste niets bij Sparta, maar als voetballer moet je stappen maken en je door ontwikkelen", zegt Dumfries. "Ik heb met meerdere mensen, onder andere onze trainer (Pastoor, red) en Mendes Da Silva (speler Sparta, red) mijn situatie besproken. Ik wil het maximale uit mijn carrière halen en Heerenveen is een eerste stapje omhoog. Heerenveen komt op het juiste moment, het is een uitdaging om me hier te bewijzen", aldus de verdediger, die voor vier jaar heeft getekend.