Ajax heeft 'rauw talent' gestrikt: 'Extreem trots dat Ajax interesse toonde'

Ajax heeft 'rauw talent' gestrikt: 'Extreem trots dat Ajax interesse toonde'

27-07-2017 18:11
45

Ajax heeft met Saku Ylätupa een groot talent in huis gehaald. Dat stelt Toni Koskela, zijn oude trainer in de jeugd van Klubi-04. Dat is een voorloper van topclub HJK Helsinki.

"Hij was, en is, een rauw talent. Hij kan wedstrijden voor je winnen met individuele acties, hij kan dribbelen, één-tegen-één-duels winnen en daarmee de tegenstander op het verkeerde been zetten", zegt Koskela tegen Ajax Showtime. "Hij heeft een neusje voor de goal en creëert kansen voor anderen, al is hij in mijn ogen meer een dribbelaar dan een spelmaker."

Ylätupa kan op het middenveld uit de voeten, maar is vooral een aanvaller, benadrukt de jeugdtrainer. "Ik ben er zeker van dat hij zichzelf zal ontwikkelen. Hij heeft kwaliteiten die het Nederlandse voetbal hoog in het vaandel heeft staan. Hij is een snelle en technische speler met veel potentie. We zijn heel blij en extreem trots dat Ajax interesse toonde en ik hoop dat we Saku een beetje verder hebben geholpen in zijn carrière."

Ylätupa tekent in augustus, na zijn achttiende verjaardag, een driejarig contract bij Ajax. Het Finse talent sluit na zijn komst aan bij Ajax O19.