Rutjes vol lof over Ajax-aankoop: Knap hè, hij is gewoon een winnaar

Rutjes vol lof over Ajax-aankoop: "Knap hè, hij is gewoon een winnaar"

28-07-2017 14:43
20

Ajax heeft met Benjamin van Leer een uitstekende keeper in huis gehaald. Dat stelt Nathan Rutjes, die bij Roda JC drie jaar samenspeelde met Van Leer.

"Ik ken Benjamin niet anders dan een hele goede keeper en een fijn mens. Daarom heeft hij ook zo een mooie transfer gemaakt", vertelt Rutjes aan Ajax Showtime. Van Leer was vorig seizoen de grote uitblinker bij Roda JC, dat zich ternauwernood wist te handhaven. "Ik denk dat wanneer wij vorig jaar geen Benjamin van Leer in de goal hadden gehad, dat we eruit waren gegaan. Hoe zwak wij ook als ploeg waren, hij was altijd degene die de kar trok. In alle opzichten. En dat is knap hè. Hij is gewoon een winnaar."

Rutjes vond Van Leer 'verreweg de beste speler' van Roda JC. "Ik kan je vertellen; hij is één van de beste keepers van Nederland en juist daarom past hij ook bij Ajax. Je moet het natuurlijk allemaal nog maar afwachten, want hij speelt nu met zoveel betere jongens om zich heen. Weet je waar je ook het vermogen voor moet hebben? Dat had ik bijvoorbeeld ook heel erg bij Kevin Strootman, Kevin is in staat om zich heel makkelijk aan te passen aan het niveau en dat denk ik dus ook bij Benjamin."