'Lamprou had naast Ajax meer opties en wilde bij Willem ll 20.000 euro meer'

'Lamprou had naast Ajax meer opties en wilde bij Willem ll 20.000 euro meer'

31-07-2017 07:20
42

Kostas Lamprou wordt waarschijnlijk de nieuwe derde doelman van Ajax, maar de sluitpost had meerdere opties in de Eredivisie. Zo hengelde FC Utrecht naar zijn diensten en legde Lamprou een aanbod van Excelsior naast zich neer.

Dat meldt het Brabants Dagblad. Bij Utrecht kon de Griek tweede doelman worden. Voor een avontuur bij Excelsior voelde hij niets. De Kralingers deden Lamprou een aanbieding, maar kregen nul op het rekest. Zijn vorige werkgever Willem ll wilde graag met de sluitpost verlengen, maar de salariseisen vormden een struikelblok. Volgens de ochtendkrant vroeg Lamprou op jaarbasis 20.000 euro meer dan hij aangeboden kreeg. Een transfer naar Turkije ging in rook op, omdat dat nooit concreet werd. BIj Ajax gaat Lamprou een meer dan behoorlijk salaris opstrijken.

Naar verwachting wordt Lamprou derde keeper in Amsterdam. De Europa League-finalist van afgelopen seizoen zocht een vervanger voor Norbert Alblas, die recentelijk zijn pols brak. Ook jeugdkeepers Indy Groothuizen en Mateusz Gorski zitten in de lappenmand, dus had Ajax een nieuwe derde doelman nodig.