'FC Utrecht komt in zoektocht naar Makienok-vervanger uit bij oude bekende'

'FC Utrecht komt in zoektocht naar Makienok-vervanger uit bij oude bekende'

31-07-2017 10:23
41

SC Heerenveen-spits Henk Veerman is in beeld om de nieuwe spits van FC Utrecht te worden, meldt het Algemeen Dagblad. De Domstedelingen zijn na het wegvallen van aanwinst Simon Makienok dringend op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Het is echter nog maar de vraag of de Friezen willen meewerken aan een transfer.

Utrecht haalde deze zomer met Makienok een targetman in huis, maar de Deense spits scheurde vorige week zijn kruisband af. Het is niet de eerste keer dat FC Utrecht zich meldt voor Veerman Ook afgelopen winter was er interesse vanuit Utrecht, maar Heerenveen wilde de pinchhitter niet laten gaan. Ook nu lijken de Friezen niet van plan om Veerman zomaar van de hand te doen.

Veerman heeft er 2,5 seizoen op zitten namens sc Heerenveen. Afgelopen seizoen stond hij, door toedoen van concurrent Reza Ghoochannejhad, geen enkele keer in de basis, maar toch kwam hij tot vijf competitiedoelpunten. Heerenveen verlengde onlangs zijn contract tot medio 2019, maar Veerman wil nu wel aan spelen toekomen. "Dat geeft op zich vertrouwen, maar als ik weer wisselspeler ben komend seizoen, is dat natuurlijk niet het vertrouwen waar ik naar op zoek ben", vertelde hij maandagochtend aan de Leeuwarder Courant.