Overmars: Daar wil Ajax niet aan meewerken, dat is voor ons uit den boze

Overmars: "Daar wil Ajax niet aan meewerken, dat is voor ons uit den boze"

01-08-2017 07:05
96

Marc Overmars is niet blij dat de deal met Richarlison is afgeketst. Volgens de directeur spelersbeleid van Ajax is de Braziliaanse markt een lastige om in te vissen. Richarlison koos uiteindelijk voor Watford, ondanks een persoonlijk akkoord met Ajax.

"Het is een lastige markt, omdat veel spelers in handen van grote investeerders zijn", zegt Overmars in De Telegraaf. "Brazilië is het moeilijkst, omdat ze daar per dag de spelregels veranderen. Maar voor ons is het dan: tot hier en niet verder."

Volgens Overmars kunnen de cultuurverschillen van grote invloed zijn bij de onderhandelingen. "Wij werken gewoon anders. In Zuid-Amerika is het heel normaal dat clubs 20 tot 30 procent van de rechten van een speler houden. Daar wil Ajax niet aan meewerken, dat is voor ons uit den boze."

Overmars geeft aan dat Ajax zich voortaan ook op andere Zuid-Amerikaanse landen gaat richten. "Als zich kansen in Brazilië voordoen, zullen we daar zeker voor gaan. Hoe vaak is Brazilië wereldkampioen geworden? Vijf keer. Daar komen de beste spelers vandaan en dat weten de clubs ook. Daardoor zijn die talenten ook veel duurder dan in Colombia, waar je een international (Sanchez, red.) voor 5,5 miljoen euro haalt. In Brazilië heb je het bij een veel minder ervaren speler al gauw over 14 miljoen."