'Bij PSV vertrokken Lestienne laat koude Rusland achter zich voor Spanje'

'Bij PSV vertrokken Lestienne laat koude Rusland achter zich voor Spanje'

01-08-2017 08:04
9

Maxime Lestienne staat voor een transfer naar Spanje. Rubin Kazan heeft met Las Palmas UD bijna overeenstemming bereikt over een transfer van de Belgische vleugelaanvaller, die twee seizoenen geleden voor PSV speelde.

Dat weet Het Nieuwsblad. De pas 25-jarige Lestienne heeft in zijn nog jonge carrière al een hoop meegemaakt. Twee seizoenen geleden streek hij neer bij PSV, dat hem huurde van Al-Arabi. Hij verloor in zeer korte tijd allebei z'n ouders en kreeg van de Eindhovenaren de tijd om dat verdriet te verwerken. Na de dramatische gebeurtenissen maakte Lestienne hier en daar wat minuten, maar op zijn oude niveau kwam hij niet meer. PSV wilde hem toch graag behouden, maar Al-Arabi vroeg meer geld dan de club wilde betalen.

Vorig jaar zomer vertrok hij naar Rusland, waar hij in negentien wedstrijden vier keer scoorde. Daar lijkt het bij te blijven, want de Belg staat voor een overgang naar Las Palmas. Lestienne speelde in België voor Excelsior Moeskroen en Club Brugge. In Italië kwam hij uit voor Genoa.