Update: Feyenoord bevestigt transfer en verkoopt Woudenberg aan Heerenveen

Update: Feyenoord bevestigt transfer en verkoopt Woudenberg aan Heerenveen

01-08-2017 14:30
74

Feyenoord-verdediger Lucas Woudenberg zet zijn carrière voort bij sc Heerenveen. Dit meldt RTV Rijnmond. Beide partijen waren al langere tijd met elkaar in onderhandeling, maar hebben nu een akkoord bereikt. Woudenberg wordt dinsdagmiddag gepresenteerd in het Abe Lenstra Stadion.

Ook Voetbal International heeft al melding gemaakt van de overgang van Woudenberg. De linksback heeft voor twee seizoenen getekend in Friesland, met een optie voor nog een seizoen. Woudenberg is voor Heerenveen de derde aanwinst vanuit Rotterdam. Eerder al maakten doelman Warner Hahn (Feyenoord) en rechtsback Denzel Dumfries (Sparta) de overstap.

Woudenberg, bijgenaamd De Witte Keniaan vanwege zijn loopvermogen, sloot in het seizoen 2013/2014 aan bij het eerste elftal van Feyenoord, waar hij echter nooit door wist te breken. Het afgelopen seizoen begon hij als basisspeler, maar belandde hij in de pikorde al snel achter Terence Kongolo en Miquel Nelom. Eerder al werd hij verhuurd aan Excelsior en NEC.

Update 14.30: Feyenoord heeft bevestigd dat Woudenberg in Friesland aan de slag gaat. De linksback tekent voor twee seizoenen bij Heerenveen, waar hij op dit moment wordt gepresenteerd.