In het kort: Elia schakelt Vormer en Denswil uit, Robben mogelijk zaterdag terug

In het kort: Elia schakelt Vormer en Denswil uit, Robben mogelijk zaterdag terug

02-08-2017 23:30
11

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Elia en co. door naar volgende ronde
Eljero Elia heeft met 'zijn' Istanbul Başakşehir de play-offs van de Champions League bereikt. Na een spektakelstuk in België (3-3) werd Club Brugge in eigen huis met 2-0 verslagen. Emmanuel Adebayor en Edin Visca zorgde in de eerste helft al voor de twee doelpunten. Naast Elia stonden er nog twee Nederlanders op het veld: Ruud Vormer (ex-Feyenoord) en Stefano Denswil (ex-Ajax) stonden bij Club Brugge in de basis. Elia speelde tachtig minuten, Vormer en Denswil maakte de negentig minuten vol.

Wedden

Meer odds

Robben mogelijk tegen Dortmund wél aanwezig
Arjen Robben is mogelijk op tijd fit voor het duel om de Duitse Supercup met Borussia Dortmund. "Al zullen we geen risico's nemen", zegt trainer Carlo Ancelotti tegen diverse Duitse media. De vleugelaanvaller van Bayern München liep tijdens zijn vakantie een kuitblessure op bij een potje tennissen. Hierdoor moest de Oranje-international de trip van Bayern naar Azië aan zich voorbij laten gaan, net zoals de oefenwedstrijden tegen Liverpool (0-3 verlies) en Napoli (0-2 verlies).

Grigg 'on fire'
Will Grigg was vorig jaar tijdens het EK in Frankrijk enorm populair, maar zijn prestaties op het veld blijven uit. Tot nu. De Noord-Ier baarde opzien door in de voorbereiding met zijn club Wigan Athletic vijf keer te scoren in een tijdsbestek van 24 minuten. Tussen de 49ste en 73ste minuut sloeg Grigg toe. Amateurclub Chorley FC verloor uiteindelijk met 8-0.

Berghuis verwelkomd bij Feyenoord
Steven Berghuis is terug bij Feyenoord en daar zijn de supporters maar wat blij mee. De aanvaller trainde woensdag weer mee met de Rotterdamse club en werd luid bejubeld door de aanwezige fans. Berghuis tekende deze week een contract voor vier jaar bij Feyenoord, dat hem overnam van Watford.