'Robben-fan' zoveelste transfer AS Monaco: Hij is snel en heeft het in zich

'Robben-fan' zoveelste transfer AS Monaco: "Hij is snel en heeft het in zich"

03-08-2017 00:25
5

Adama Diakhaby heeft Stade Rennais ingeruild voor AS Monaco. De 21-jarige aanvaller tekent voor vijf seizoenen bij de Monegasken. Dat maakt de club woensdag bekend via de officiële kanalen.

Beide clubs doen geen uitspraken over de transfersom van Diakhaby, maar volgens eerdere berichten ligt het bedrag rond de vijftien miljoen euro. "Ik ben blij met mijn transfer. Deze club heeft een zeer ambitieus project, waarbij veel jonge spelers kunnen spelen", aldus Diakhaby, die zegt fan te zijn van Arjen Robben, op de website van de club.

Vadim Vasilyev, vice-voorzitter van AS Monaco, is in zijn nopjes met de transfer van Diakhaby, die afgelopen seizoen doorbrak bij Stade Rennais. "Hij is een veelbelovende speler, die al een seizoen Ligue 1-ervaring heeft. "Hij is snel en heeft het in zich om het verschil te maken. Zijn kwaliteiten passen perfect in ons project", zegt Vasilyev over de vleugelaanvaller, die afgelopen seizoen in 26 duels vier keer scoorde.

Diakhaby is alweer de achtste zomeraankoop van Monaco, dat eerder Terence Kongolo (Feyenoord), Youri Tielemans (RSC Anderlecht), Diego Benaglio (VfL Wolfsburg), Soualiho Meïté (Zulte-Waregem), Jordy Gaspar (Olympique Lyon), Jordi Mboula (FC Barcelona) en Álvaro Fernández (Osasuna) binnenhaalde.