'Neymar-kamp brengt 222 miljoen euro bij notaris onder en dient klacht in'

'Neymar-kamp brengt 222 miljoen euro bij notaris onder en dient klacht in'

03-08-2017 12:43
63

Nu de Spaanse voetbalbond de cheque van 222 miljoen euro om het contract van Neymar af te kopen heeft geweigerd, komt de transfer in een ingewikkelde situatie terecht. AS meldt wat nu de volgende stappen van Neymar en Paris Saint-Germain gaan zijn.

Volgens de krant gaat de advocaat die namens Neymar, PSG en de Qatarese eigenaren de cheque kwam brengen bij het kantoor van de Spaanse voetbalbond eerst de 222 miljoen euro onderbrengen bij een notaris. De volgende stap is tot een oplossing komen met de bond en als dat niet lukt, een klacht indienen bij de FIFA tegen federatie voor het weigeren van de betaling. De bond kan een transfer niet weigeren en de FIFA zal in dat geval hoogstwaarschijnlijk een tijdelijke goedkeuring geven aan de deal, wat betekent dat Neymar zaterdag eventueel nog tegen Amiens kan debuteren.

Volgens AS is het de intentie om tijdens de procedure met FC Barcelona te onderhandelen over de transfersom van de speler om zo de veto-stem van de Spaanse bond te omzeilen. Duidelijk is in ieder geval dat de soap nog lang niet tot een einde gaat komen.